Известие

Collapse
No announcement yet.

Прегряване боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Поразрових се из радиатора, има няколко странни кабела изключени - един троен, един двоен един единичен и все няма закъде да се закачат....мазало просто, другите жици са овъртени с изолирабнд... попречотх и други теми и ще се ходи на сервиз, освен това останових, че със сигурност трябва да има 2 скорости на перките, при мене работи само втората на 110.... Колеги мерси много за помощта, ще пиша след сервиза да се знае какво е
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Comment

А резистора там ли е? И здрав ли е? Измемери го да не е прекъснал! Ако това се окаже проблема се разминаваш с около 40лв.
      sigpic33201
      930 Quattroporte

Comment

ВОДНА ПОМПА. 100%. Симптомите 1/1 с моите зимата и бях луднал.
        Превъртяла турбунка на водната помпа. Работи избирателно.подава лъжливо налягане, което далеч не е достатъчно да охлади двигателя. Не се колебай. Отиди при Румен в клубния. Ще я оправи.
        1.6 boxer 103 hp/96 godina

Comment

И на мен ми направи същия проблем днес в жегата.Загря на около 110,дано несъм я прегрял,перките вкл. много късно и то за около 15-20 сек.Иначе извън града заковава на 80гр.Помагайте колеги!!!
          МЕТАН

Comment

май на повечето са ви ампутирали първата степен на перките и ви работи само втората .....

Comment

Няма да е от това
              МЕТАН

Comment

е отиди в Ванто или някой друг сервиз , смятам ще е по лесно и точно

Comment

Перките не ви се въртят,защото помпата не праща топъл антифриз в радиатора,демек водната помпа не работи и мотора е горещ 100-110 градуса,радиатора студен и не се пускат перките и казанчето още по студено Това го преживях преди 2 години,сменяйте смело помпите,но си вземте с метална турбинка за 33-ка Мотора е устойчив на висока температура,главите с почти никакъв шанс за изкривяване поради малките размери Аз я карах почти 6 месеца така,докато разбереме от какво е и сменяне на всичко,воден радиатор,радиатор парно,термостат,датчик перки и т.н.,абе цялата охладителна система
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

При мен не е така,казанчето и радиатора са страшно герещи.До преди малко се ровичках и забелязах,че кабелите на буксата на датчика на радиатора са нещо прегорели,май ще излезе от там.Резистора е здрав,замерих го.Сега като се замисля май от давна неми работят перките на бавната степен,защото съм забелязал че като я изгася когато е загряла към 90гр. парното остава да бачка докато падне темп.,но перката несе върти.Това си значи,че датчика си вкл. и изкл. остава резистора и връзките

Какво ще кажете така ли е?
                    МЕТАН

Comment

щом е така,провери реостата/резистора/

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е при мене се оказа резистора, Румен ми го шунтира и 2 седмици ок..... НО първа степен на перки нямам, което не е голям проблем, щото не прегрява.... но пак почне да мръзне изпарителя, което ме навежда отново на 2 неща - термостат (не отваря докрай, и водна помпа). А уж всички маркучи са топли, обаче ту има парно ту не. Вече съм много бесен, точно всичко беше ок, но си има явно постоянен проблем (освен резистора) - първо помпата га върти добре, га не, и второ - термостата ту работи ок, ту не. Това е и айде още 200 марки

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:17.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Bullit
                            Е при мене се оказа резистора, Румен ми го шунтира и 2 седмици ок..... НО първа степен на перки нямам, което не е голям проблем, щото не прегрява.... но пак почне да мръзне изпарителя, което ме навежда отново на 2 неща - термостат (не отваря докрай, и водна помпа). А уж всички маркучи са топли, обаче ту има парно ту не. Вече съм много бесен, точно всичко беше ок, но си има явно постоянен проблем (освен резистора) - първо помпата га върти добре, га не, и второ - термостата ту работи ок, ту не. Това е и айде още 200 марки
                            Е ся вече си за помпа Изчакай я дса загрее до около 100 гр.и бодни един термометър в казанчето,ще видиш резултата-не повече от 30 гр.,ако е така направо сменяй помпата Аз съм го преживал това,всичките са едни и същи,помпата им е слабо място

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:45.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Не знам вече... Тъпото е, че майсторите "нямат време", разбират по малко и от мене и само гледат да те одерат. Тройниците са ок, перките работят (са една скорост една, ама работи)... резистора майната му и на късо работи.... Въпросът е, че според мен като цяло явно моторът не се охлажда добре, мерих температури, кво ли не... Това с изпарителя ту се явявя, ту не и е врял, даже рядко става. Термостатът си отваря преди 80, абе всичко изглежда горе-долу ок.... Не искам да купувам и сменям части ей така проба-грешка, а най-голяма логика може би, че водната помпа няма пълен капацитет винаги....., термостатът отваря раничко и някъде ту нещо се запу;ва и замръзва изпарителя, ту се отпушва.....

Comment

Working...
                                X